Snacks voor een baby

november 12, 2021 0 Door youreworthit

Beste babyvoeding

Bij het overwegen van tussendoortjes tijdens uw drukke levensstijl is het belangrijk rekening te houden met het soort activiteit. Dit is belangrijk omdat het vaak moeilijk kan zijn om snel genoeg een geschikt tussendoortje te vinden. Voor drukke gezinnen ontstaat vaak een worsteling omdat een kind de neiging heeft zijn flesje te verliezen of te vinden. Daarom moet u ervoor zorgen dat u een tussendoortje kunt geven dat snel en handig is. Bovendien moet het kind het tussendoortje gemakkelijk naar binnen kunnen werken en het ook oraal kunnen krijgen. Daarom is een flesje essentieel. Hoewel het handig is, moet u er wel voor zorgen dat er een schone waterfles beschikbaar is, want kostbare vloeistoffen kunnen verloren gaan als de fles niet gebroken is

Daarom moeten wij bij snacks rekening houden met het volgende en deze correct serveren:

Vers rauw fruit of vruchtensap. Vers fruit of vruchtensap is een fantastisch tussendoortje voor een baby, zowel op een baby’s dag als tijdens het voeden. Vruchtenpulp is prima voor het voeden omdat de baby zoveel kan drinken als hij nodig heeft en vruchtensap is calorierijk. Pas wel op, vruchtensap is bruisend en kan tandbederf veroorzaken als het niet met mate wordt gedronken!

Volle granen of graanproducten. Volkoren granen, zoals rijst of tarwe, kunnen tot poeder worden vermalen. Hele granen in poedervorm kunnen worden gebruikt in smoothies of over voedsel worden gegoten. Goede kwaliteit, onbewerkte granen zijn het beste.

Noten of zaden. Sommige moeders voeden hun baby graag met een hoeveelheid noten. Een klein amandelfiletje is goed voor enkele ogenblikken op het buikje van de baby na de voeding. De baby kan het niet hebben terwijl hij de voedzame voedingsmiddelen opneemt.

Rauwe groenten. Het ideale tussendoortje voor een baby is gekookte groente, maar de jongste vindt de smaak van rauwe groente lekker en zal er vaak om vragen. Voor jongere baby’s zijn rauwe groenten (zoals komkommer, wortel of perzik) aanvaardbaar, zolang ze maar in kleine stukjes worden gesneden.

Dipsaus. Dipsaus op basis van melk is de favoriet van veel drukke moeders, maar ook dit kan tandbederf veroorzaken als de baby verkouden is. Een kwaliteitsdip op basis van soja verdient de voorkeur.

Sap. Als een moeder klaar is met haar baby de fles te geven en zich realiseert dat het bruisen steeds terugkomt, kan het mengen van vruchtensap met wat water een snellere en gemakkelijkere optie zijn. De baby heeft zeker baat bij de zoete smaak van het sap, maar het suikergehalte van vruchtendranken is hoog, dus ze zijn niet ideaal.

Wat zijn nu de beste tussendoortjes voor een baby? Het snelle antwoord is dat de beste tussendoortjes over het algemeen vis, babyrijst en crackers zijn, gevolgd door vers fruit, volle granen en dan groenten. Probeer snacks zoals chips, chocolade, snoep, gebak en boter te vermijden. TV-diners zijn tegenwoordig erg populair en bieden weinig voeding voor het uitgegeven geld. Hieronder volgt een lijst met enkele snelle en gemakkelijke tussendoortjes voor baby’s:

Snij een stuk fruit in de maat.

Doe er een paar blokjes kaas op.